פקידי ממשלה, מומחי סביבה ובעלי עניין מרחבי העולם התכנסו בניירובי, קניה, למושב השישי של אספת הסביבה של האו"ם (UNEA) . פגישה מכרעת זו מטרתה לתכנן אסטרטגיות שיתופיות למאבק באתגרים סביבתיים דחופים, לרבות שינויי אקלים, זיהום ואובדן המגוון הביולוגי.
על פי דיווח של סוכנות הידיעות AP (AP) , האסיפה, שהתקיימה במטה תוכנית הסביבה של האו"ם, החלה בקריאה לפעולה של ליילה בנאלי, נשיאת האסיפה השנה. בנאלי הדגיש את ההכרח לספק פתרונות מוחשיים המשפיעים לטובה על חייהם של אנשים, תוך תמיכה לעתיד נקי יותר, ירוק יותר ובטוח יותר לכולם.
שר הסביבה של קניה, Soipan Tuya , הדגיש את המשמעות של האסיפה כהזדמנות להחדיר אופטימיות ולבנות מחדש אמון במערכות הממשל הסביבתי העולמי. במהלך האסיפה, המדינות החברות ידונו בטיוטות החלטות שונות המכסות קשת של סוגיות סביבתיות. החלטות אלה, מרגע שהתקבלו בהסכמה, משמשות תוכנית למדינות לבצע שינוי משמעותי.
אינגר אנדרסן, מנכ"לית UNEP, הדגישה את הקשר ההדדי של מדינות בהתמודדות עם אתגרים סביבתיים, והדגישה את ההכרח של דיאלוג שיתופי למציאת פתרונות יעילים. האסיפה הקודמת בשנת 2022, שהתקיימה גם היא בניירובי, הביאה לאימוץ של 14 החלטות, כולל המחויבות לפתח מכשיר מחייב משפטית למלחמה בזיהום פלסטיק ברחבי העולם. אנדרסן הכתיר את ההסכם הזה כהישג משמעותי בתחום הרב-צדדיות הסביבתית, הדומה להסכם פריז על שינויי אקלים.
סדר היום של השנה כולל דיונים על 19 טיוטות החלטות, החל ממאמצים לשקם אדמות מושפלות ועד אסטרטגיות להפחתת ההשפעה הסביבתית של כריית מתכות ומינרלים. למרות סדרי העדיפויות הלאומיים השונים, קיימת אופטימיות להתקדמות ב-UNEA-6. אנדרסן הביע אמון במומנטום קדימה של טיוטת ההחלטות, והעיד על התקדמות פוטנציאלית בשיתוף הפעולה הסביבתי העולמי.
UNEP שואפת להתבסס על הצלחות העבר בהסכמים סביבתיים רב-צדדיים, כגון אמנת מינמטה ופרוטוקול מונטריאול, בהתמודדות עם אתגרים מתעוררים. Björn Beeler, מתאם בינלאומי של הרשת הבינלאומית לחיסול מזהמים , צופה התקדמות הדרגתית בנושאים מורכבים כמו מימון לניהול כימיקלים ופסולת. עם זאת, הוא צופה ויכוחים מעוררי מחלוקת, במיוחד בנוגע להצעת החלטה שמטרתה להוציא בהדרגה חומרי הדברה מסוכנים ביותר.
בילר הדגיש את המשמעות של שיתוף פעולה עולמי בטיפול בשימוש בחומרי הדברה, והדגיש את ההשלכות ההיסטוריות הפוטנציאליות של החלטה כזו. עם יותר מ-7,000 משתתפים צפויים, UNEA-6 מהווה הזדמנות קריטית עבור מקבלי ההחלטות לטפל באופן יזום באיומים סביבתיים הממשמשים. לסיום, אנדרסן הדגיש את החשיבות של ראיית הנולד ואמצעים יזומים בהגנה על כדור הארץ מפני אתגרים קרובים, וקרא למשתתפים לתעדף פעולה מונעת.