מדענים מניו זילנד גילו שצריכת קיווי יכולה לשפר משמעותית את מצב הרוח תוך ארבעה ימים בלבד, ולעלות על האמונה ארוכת השנים ביתרונות הבריאות הנפשית של תפוחים. הממצאים, שפורסמו בכתב העת היוקרתי British Journal of Nutrition, מצביעים על שינוי פוטנציאלי בהמלצות התזונתיות לשיפור הרווחה הפסיכולוגית.
לדברי טמלין קונר, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת אוטגו ומחבר שותף של המחקר, שילוב שינויים תזונתיים קטנים כמו הוספת קיווי עלול להוביל לשיפורים בולטים במצב הרוח היומיומי. גילוי זה מאתגר את התפיסות המסורתיות לגבי השפעת התזונה על בריאות הנפש. התכונות המשפרות את מצב הרוח של הקיווי מיוחסות לתכולת ויטמין C הגבוהה שלו, חומר מזין הידוע ביכולתו לשפר את החיוניות ואת מצב הרוח.
על ידי עריכת ניסוי דיאטה מבוקר בהשתתפות 155 מבוגרים עם מחסור בוויטמין C, צוות המחקר שאף לחקור את היעילות של קיווי בשיפור הרווחה הפסיכולוגית. המשתתפים חולקו לשלוש קבוצות: אחת קיבלה פלצבו, אחרת קיבלה תוסף של 250 מ"ג ויטמין C, והשלישית צורכת שני קיווי ביום. במשך תקופה של שמונה שבועות, הם היו במעקב אחר שינויים במצב הרוח, בחיוניות, באיכות השינה ובפעילות הגופנית.
התוצאות הראו שגם קבוצת ויטמין C וגם צרכני הקיווי דיווחו על שיפור במצבי הרוח. עם זאת, רק הקבוצה האחרונה חוותה עלייה בהצלחה הנתפסת בעצמה, מה שמעיד על יתרון פסיכולוגי ייחודי הקשור לצריכת קיווי. באופן מדהים, המשתתפים בקבוצת הקיווי דיווחו על שיפור בחיוניות ובמצב הרוח תוך ארבעה ימים בלבד, עם השפעות שיא בין 14 ל-16 ימים.
המחבר הראשי ד"ר בן פלטשר, מאוניברסיטת אוטגו, הדגיש את המשמעות של ממצאים אלה, והדגיש את ההשפעה המהירה של בחירות תזונתיות על רווחה נפשית. היתרונות הבריאותיים הנפשיים של קיווי יוחסו לתכולת ויטמין C יוצאת דופן שלו, במיוחד בזן SunGold, המתגאה בכמות ויטמין C פי שלושה מתפוזים ותותים על בסיס משקל בשר אכיל.
זה מדגיש את החשיבות של בחירת מזונות עשירים בחומרים מזינים לבריאות פסיכולוגית מיטבית. לאור ממצאים אלו, פלטשר דוגל בגישה הוליסטית לתזונה ולרווחה, תוך שימת דגש על שילוב של מזונות עשירים בחומרים תזונתיים שונים בתזונה. מחקר זה פותח אפיקים חדשים להבנת הקשר בין תזונה לבריאות נפשית, ומציע תקווה למי שמחפש דרכים טבעיות לשפר את הרווחה הפסיכולוגית שלהם.