גלאנד, שווייץ, 13 באוקטובר 2023 /PRNewswire/ — חברת Huawei ו-IUCN, האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע, חתמו על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי כדי לפתוח את שלב 2 של שותפות Tech4Nature.
השקת תוכנית Tech4Nature ב-2020, במקביל ליוזמת TECH4ALL של Huawei והרשימה הירוקה של IUCN, הייתה הפעם הראשונה שבה Huawei או IUCN הקימו שותפות משמעותית שמחברת את מגזר המידע והתקשורת (ICT) עם מגזר שימור הטבע.
אחת התוצאות העיקריות של שלב 2 תהיה הרחבת שיתוף הפעולה בין שני המגזרים.
"טכנולוגיה מאפשרת לנו לגשר על הפער בין מדע לפעולה", אמרה ד"ר גרת'ל אגילאר, מנכ"לית בפועל של IUCN. "שוחרי שימור הטבע יכולים לרתום את העוצמה של נתוני עתק, בינה מלאכותית, ולמידת מכונה כדי לנתח בסיסי נתונים עצומים ומגמות אקולוגיות. המידע הזה, שלא יסולא בפז, מסייע בזיהוי והגנה על בתי גידול קריטיים, מנחה את מאמצינו, ויכול למנף משאבים נדרשים כדי להגן על מינים בסיכון".
שלב 2 ירחיב את ההשפעה הגלובלית של שותפות Tech4Nature ויגדיל את השימוש בטכנולוגיות דיגיטליות כדי לקדם ניהול אפקטיבי וצודק של אזורים מוגנים ושמורים. ביחד, IUCN ו-Huawei יפתחו פתרונות מבוססי טכנולוגיה בחמש מדינות לפחות, כולל ברזיל, קניה, תורכיה, מקסיקו וסין.
שותפות Tech4Nature תתרום גם ליישום של יעד 30×30 שהוגדר במסגרת המגוון הביולוגי העולמי של קונמינג-מונטריאול ((GBF, שקורא לשימור 30% משטחי הים והיבשה בעולם על ידי הקמת אזורים מוגנים ואמצעי שימור מבוססי-שטח אפקטיביים. השותפים מתכננים לתמוך ביישום ה-GBF על ידי שיתוף ידע ובניית יכולות, כולל תמיכה בפלטפורמת הידע המקוונת "תוכנית פעולה גלובלית להגנה על מינים" ((GSAP, ופיתוח מוצרי ידע.
"אנו מאמינים שיוזמת Tech4Nature תבנה על הצלחת השלב הראשון ותרחיב את השפעתה הגלובלית", אמר פנג סונג, סגן נשיא בכיר ונשיא אסטרטגיית ICT ושיווק ב-Huawei בנאומו במהלך טקס החתימה לקראת השקת שלב 2. "אנו מאמינים גם ששותפים נוספים יצטרפו ליוזמת Tech4Nature, יאמצו טכנולוגיה דיגיטלית, ויתרמו לפיתוח בר-קיימא של כדור הארץ".
השלב השני של היוזמה נפתח על ידי השקת הפרסום Tech4Nature – A Partnership for Our Planet. הפרסום החשוב הזה מקבץ את הפרקטיקות והחוויות הטובות ביותר מהשלב הראשון של השותפות בין Huawei מ-IUCN, שהשתמש לראשונה ב-ICT לצרכי שימור הטבע בחמישה אזורים מוגנים ברחבי העולם. הוא מכיל גם הנחיה על האופן שבו טכנולוגיה יכולה לעזור לאזורים מוגנים ושמורים שונים להשיג את סטנדרט הרשימה הירוקה של IUCN, ועל התפקיד של טכנולוגיה ביישום ה-GBF.